Niels Harrit hædres

Saturday, October 18 2008 @ 11:56 PM UTC

Contributed by: Admin

Niels HarritNiels Harrit får Gelsted-Kirk-Scherfig Fondens pris 2008

Det foregår ved et arrangement
søndag d. 19. okt. 2008
fra klokken 14 til 17 i Krudttønden,
Serridslevvej 2 København Ø
hvor alle interesserede er velkomne.


Begivenheden er omtalt på ARBEJDERENs hjemmeside:
og på Enhedslistens hjemmeside, men omtalen hos enhedslisten er så ukorrekt at den kun har interesse i sin egenskab af overhovedet at være nævnt dér.

Vi bringer et uddrag af teksten fra ARBEJDEREN:

Fra ARBEJDEREN:
KØBENHAVN/HELE LANDET - Gelsted-Kirk-Scherfig sætter pris på...

28. uddeling af prisen for at have gjort 'en særlig indsats for arbejderklassen, eller som har udrettet humanitære gerninger', som det hedder i fundatsen.

På søndag uddeles Gelsted-Kirk-Scherfig Fondens pris 2008.

Det foregår ved et arrangement fra klokken 14 til 17 i Krudttønden, Serridslevvej 2 København Ø - hvor alle interesserede er velkomne.

Det er en offentlig hemmelighed, hvem der får prisen i år. Det bliver til tre prisvindere:

Vesterbro Ungdomsgårds Kor v/ Bo Schiøler.

Skuespilleren Ken Vedsegaard vil motivere og bagefter underholder koret.

Prismodtager nummer to bliver Carsten Niels Harrit, der er forsker og musiker. Hvorfor han får del i prisen vil musikeren Frantz Beckerlee afsløre... og det ventes at Niels Harrit giver et nummer efter prismodtagelsen.

Tredje og sidste prismodtager er skuespilleren Tom McEwan. Det bliver begrundet af medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Søren Søndergaard.

Efter denne prisoverrækkelse vil konferencier Poul Henrik Jensen overlade scenen til Tom McEwan for et underholdende indslag.

Gelsted-Kirk-Scherfig prisen blev stiftet på Danmarks Kommunistiske Partis kongres den 9. november 1979. Den blev uddelt første gang 1980. Den gives til kunstnere eller organisationer, der har gjort 'en særlig indsats for arbejderklassen, eller som har udrettet humanitære gerninger.' Oprindelig bestyret af DKP`s forretningsudvalg, nu af særlig bestyrelse.

0 comments/article.php?story=nielsharrit-Gelsted-Kirk-Scherfig-pris